Selasa, 30 Jun 2009

JANGAN IKUT ETIKA SYAITAN

Jangan ikut etika syaitan, itu lah yang di katakan oleh Tan Sri Harussani Zakaria Mufti Perak dalam wawancara beliau dengan Mingguan Malaysia keluaran 28 Jun 2009.

Apa yang menariknya dalam wawancara tersebut beliau mengupas sikap lepas cakap, memaki hamun dan menyatakan perkara yang tidak sepatutnya keluar dari mulut seorang yang dipanggil Tok Guru.

Beliau juga menyatakan jika persengketaan ini berterusan dan dibiarkan, orang Islam akan hancur. Bila berpecah, kita akan jadi lemah dan hilang wibawa termasuk kuasa politik. Jika ini berlaku, hancur lah kita.

Bagi kita orang Melayu yang beragama Islam tidakkah kita berasa cemas di atas perpecahan sesama kita, jika perpecahan ini berlaku bangsa lain akan mengambil kesempatan untuk menindas orang Melayu Islam kerana itu lah yang di idamkan selama ini.

Kepada Pemimpin pemimpin Kerajaan khasnya Pemimpin UMNO, ubahlah sikap dari mengejar kepentingan diri ke kepentingan rakyat, rakyat hendaklah di dahulukan.

Kita tidak boleh mengharapkan PAS menjaga kepentingan orang Melayu kerana mereka sebenarnya telah ditawan oleh parti bukan Melayu,apa yang kita harapkan hanyalah UMNO, UMNO sajalah yang membela nasib Orang Melayu selama ini, tiada yang lain.

Fikir lah sendiri dengan fikiran yang waras bukan emosi.

"APA KESUDAHAN NASIB MELAYU" tunggu dah lihat saja, masa yang menentukan.

cmt