Jumaat, 14 Ogos 2009

SELANGOR NADI NEGARA
09/08/2009 1:01pm

KUALA SELANGOR 9 Ogos - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini berkata, beliau mahu Selangor di kembalikan semula ke tangan Barisan Nasional (BN) kerana negeri ini penting sebagai nadi negara.
"Peluang untuk BN berkuasa semula di Selangor tetap ada tetapi dengan syarat parti-parti komponen yang diterajui UMNO sudah insaf dan menyedari kekurangan diri dan sanggup berubah," kata beliau yang juga Presiden UMNO semasa berucap merasmikan mesyuarat Perwakilan UMNO Bahagian Kuala Selangor di sini hari ini.
Selain daripada itu, beliau berkata, UMNO tidak boleh mempunyai perasaan benci kepada orang lain dalam keluarga BN dan perlu berjuang bersama-sama dalam satu keluarga besar berganding bahu berjuang secara seia sekata dan sehaluan.
“Ini harapan saya ... pesanan saya kalau hendak menang buat cara nak menang, jangan kita kata nak menang tapi perbuatan kita menempah kekalahan,” katanya yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri.
Najib berkata, perancangan itu yang dipanggil sebagai “Formula Pekan” telah membawa beliau ke persada yang lebih tinggi di dalam politik negara sehingga menjadi Perdana Menteri dan presiden parti.
......................................................................................................................................................
YAB DS Presiden UMNO Malaysia:-
1.Harapan :
Selangor haruslah di kembalikan semula ke tangan Barisan Nasional
2.Peluang :
Selangor di kembalikan ke tangan Barisan Nasiaonal tetap ada.
3.Syarat :
Pemimpin UMNO khasnya yang menjadi peneraju kepada Barisan Nasional haruslah insaf, menyedari kekurangan diri, sanggup berubah, jangan ada perasaan benci, berjuang bersama-sama sebagai satu keluarga, berganding bahu saia sekata dan sehaluan.
4.Amaran :
KALAU HENDAK MENANG BUAT CARA HENDAK MENANG, JANGAN KITA KATA HENDAK MENANG TAPI PERBUATAN KITA MENEMPAH KEKALAHAN.

Pemimpin UMNO khasnya Ketua Bahagian sebagai peneraju Barisan Nasional haruslah mengambil tanggung jawab ini, kekuatan jentera haruslah diperkuatkan yang paling utama sikap pemimpin disemua peringkat yang menjadi isu utama pada PRU yang lepas harus di perbetulkan.

Pemimpin pemimpin yang telah di nobat kan di peringkat bahagian baru-baru ini diharapkan janganlah berseronok mendapat jawatan tetapi tidak seronok dengan tanggong jawab.

Ahli-ahli di peringkat akar umbi tahu ada yang mendapat jawatan secara tidak sehat berlaku pada pemilihan bahagian yang lepas ianya bukanlah menjadi isu besar jika pemimpin yang dimaksudkan berkerja bersungguh-sunguh untuk parti.

Ketua bahagian yang telah diamanahkan oleh ahli-ahli untuk meneraju kepimpinan bahagian hendaklah bersikap telus, beramanah dan beretika dalam melaksana kan tanggung jawab yang berlandaskan perlembagaan untuk memperkuatkan parti.

Kunci utama kepada kekuatan parti iaitu "BERSATU BERSETIA BERKHIDMAT" hendaklah diterjemah kepada semua pemimpin dan ahli-ahli supaya ianya tidak sekadar slogan untuk hiasan saja.

Akhirnya kepada pemimpin yang sudah bosan dengan kerenah rakyat,tidak lagi suka bertemu rakyat, terlalu sebok dengan aktiviti sendiri yang suka keluar negeri tu berundur lah jangan kita memeningkan kepala DS Presiden dengan sikap kita itu.